Klassieke vorm van Hodgkin-lymfoom

Vandaag weer een uitgebreid gesprek gehad met de internist. Ik heb wel een zeldzame variant van Hodgkin maar het is toch de klassieke vorm en niet de zeldzame “nodulair paragranuloom”. Het zeldzame in mijn situatie is dat het voornamelijk in het beenmerg zit en minder in de lymfeklieren zelf.

De behandeling gaat begin volgende week beginnen en zal bestaan uit zware “Beacopp” chemotherapie voor een periode van totaal 18 weken. Aanstaande vrijdagochtend hebben we een afspraak met de verpleegkundige om het verloop van de therapie te bespreken. Ik moet morgen al beginnen met Prednison i.p.v. de Ibuprofen die ik nu dagelijks neem.

Al met al natuurlijk heftig, maar we gaan ons er gewoon doorheen slaan !

 

12 gedachten over “Klassieke vorm van Hodgkin-lymfoom

 1. Rob

  Nou in ieder geval veel sterkte daar mee! En hopen dat je je er niet te slecht bij voelt.
  Soms vinden mensen het naar dat ze hun haar verliezen bij zo’n behandeling maar daar zul
  jij vast geen last van hebben.

 2. Mischa

  Alhoewel het natuurlijk nooit een goed bericht is kan ik me goed voorstellen dat het veel scheelt om in ieder geval te weten waar je aan toe bent. Het is een behoorlijke chemo zo te lezen, ik hoop van harte dat het aanslaat en dat je er tegelijk niet al teveel effecten van waarneemt. Voor zover ik kan zien is dit enorm verschillend van persoon tot persoon.

  Ik wens je enorm veel sterkte toe Paul, we zullen ervoor duimen dat je je er met kracht doorheen weet te slaan en over een aantal maanden weer kan denken aan al die dingen die je eigenlijk veel leuker vindt. In de tussentijd maken we er het beste van en is er, als je je goed genoeg voelt, hopelijk voldoende ruimte voor een adempauze en ontspanning.

 3. Miriam reeders

  Hoi Paul
  Ik hoorde van Gerrie over je site en ik wil je alle sterkte wensen! Je schrijft moedig en positief en ik wens je alle moed en positiviteit toe die jullie nodig hebben om je hier doorheen te slaan.
  Zet hem op en petje af voor je blog!
  Veel groeten namens Kuno en mij
  Miriam

 4. Esther

  Pffff Prednison, chemo… lekker aan de cocktails dus :s. Ik zal er volgende week ook maar een cocktailtje op drinken, maar wel een iets andere als je ’t niet erg vindt :).

  Zet ‘m op broer!

 5. André de gans

  Hi Paul, je kan in ieder geval eindelijk beginnen aan de behandeling. Het zal een zware tijd worden, maar we gaan er van uit dat je over een tijdje “gewoon weer de oude” zal worden. En denk erom!!!! OPGEVEN IS GEEN OPTIE

 6. Roel

  Hi Paul,
  “Heftig maar we slaan ons er doorheen”, zo ken ik je! Onze oosterburen zouden zeggen Draufgeher leben besser. Goede nieuws dat het volledig kan genezen. Ik probeer zelf wat bergen te verzetten met mijn lamme heup op Gran Canaria (vandaar dat Duits…). Hou je taai en we zien elkaar. Groet, Roel

 7. Frans Rutjes

  Hi Paul,
  wat een nare situatie. ik wens je in ieder geval heel veel sterkte de komende periode. Goed om te lezen dat je strijdbaar bent, en het vertrouwen houdt in de toekomst.
  Groet Frans

 8. fred

  Hi Paul,

  Vorm bekend, meer duidelijkheid m.b.t. behandelplan. Heftig is wellicht nog zwak uitgedrukt, maar inderdaad er dwars doorheen. Sterkte voor jou en je gezin met de vervolg stappen.
  Fred

 9. Joop

  In iedere geval startsein voor behandeling.
  Het wordt zwaar de komende tijd voor jouw en je gezin.
  Zoals Andre het al schreef……opgeven is GEEN optie!

  Sterkte man,

  “keep in touch”

 10. Frans Buijtendijk

  Hoi Paul,

  Wow was ff schrikken toen ik je mail las.
  Dit soort dingen hoop je nooit mee te maken, en zeker ook niet met collega’s zo dicht bij.
  Herken ook de onzekerheid die je hebt gehad en deels nog zult hebben voordat de ziekte werd vastgesteld.
  Heel knap dat je dit op deze manier naar ons communiceert.
  Blijf je zeker volgen via je blog site.
  Veel sterkte en hou je taai.

 11. Ton Corbee

  Ik hoorde vanavond van Randy PH4X over jou ziekte Paul.
  Ik schrik hier enorm van, en kan het nog even niet bevatten.
  Dat je er vrij over praat ,kan ik alleen maar beamen dat dit goed is, want ik kan uit ervaring meepraten met wat ik met mijn vrouw heb meegemaakt.
  Ik wens je heel veel sterkte met alles wat je nu nog moet doorstaan in de aankomende periode, en wens uiteraard ook je gezin heel veel sterkte toe.
  Ik hoop je snel weer te zien

  Groet Ton Corbee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *